Wat te doen in Servië

Er valt heel veel te ontdekken in Servië – ook voor mij! De hoofdstad Belgrado is een logisch beginpunt, maar vergeet vooral niet ook wat minder bekende plekken in Servië te bezoeken.

Stedentrip Belgrado

Belgrado wordt steeds populairder als stedentrip, onder andere vanwege het uitgaansleven. Aanraders zijn:

  • De burcht Kalemegdan
  • Het strand van Belgrado: Ada Ciganlija
  • Uitgaanswijk Skadarlia
  • Winkelstraat Knez Mihailova
  • De enorme koepel van de Sint Sava

In deze blogpost lees je meer over mijn tips voor een stedentrip Belgrado. Kijk hier om vluchten en hotels te bekijken voor een stedentrip Belgrado.

Novi Pazar

Voor de oosterse kant van Servië ga je naar Novi Pazar, met zijn moskeeën en koffiehuizen. Je leest er meer over in deze blogpost over Novi Pazar.

Kloosters

De kloosters in Servië zijn wat mij betreft echt een aanrader. Het ene klooster is nog mooier dan het andere, ook al kunnen sommige nog een opknapbeurt gebruiken. Daar wordt dan ook hard aan gewerkt. Lees hier welke kloosters in Servië ik bezocht.

Topola en Oplenac

In het plaatsje Topola op de heuvel Oplenac staat een kerk met daarin een enorme kandelaar gemaakt van omgesmolten wapens, felgekleurde mozaïeken en het mausoleum van de Servische heersers de Karadjordevici. Hierover ben ik je nog een blogpost schuldig.

Nationaal park Tara

Hoor op mijn verlanglijstje: het Servische nationale park Tara. Je schijnt er prachtig te kunnen wandelen langs de mooiste uitzichten. Niet zo ver van hier kun je wandelen door de Trešjnica-kloof. Zodra ik er ben geweest, vertel ik er meer over!

Ovcar-Kablar-kloof

Je kunt deze kronkelende, door de rivier uitgesleten kloof vanaf het water bekijken, of juist van bovenaf. Hoe dan ook levert het mooie plaatjes op.

Voor informatie over andere plekken kan ik je dit reishandboek Servië aanraden – een lekker compact boekje dat dus makkelijk mee te nemen is.

Overnachten in Servië      Beste route naar Servie     Reizen naar Servie