Wat te doen in Servië

Er valt heel veel te ontdekken in Servië – ook voor mij! De hoofdstad Belgrado is een logisch beginpunt, maar vergeet vooral niet ook wat minder bekende plekken in Servië te bezoeken.

Stedentrip Belgrado

Belgrado wordt steeds populairder als stedentrip, onder andere vanwege het uitgaansleven. Aanraders zijn:

  • De burcht Kalemegdan
  • Het strand van Belgrado: Ada Ciganlija
  • Uitgaanswijk Skadarlia
  • Winkelstraat Knez Mihailova
  • De enorme koepel van de Sint Sava

In deze blogpost lees je meer over mijn tips voor een stedentrip Belgrado. Kijk hier om vluchten en hotels te bekijken voor een stedentrip Belgrado.

Novi Pazar

Voor de oosterse kant van Servië ga je naar Novi Pazar, met zijn moskeeën en koffiehuizen. Je leest er meer over in deze blogpost over Novi Pazar.

Huisje in de rivier de Drina

Je hebt er vast wel eens een foto van gezien: een houten huisje midden in de rivier de Drina. Lees hier waar dat huisje precies staat in Servië.

Kloosters in Servië

De kloosters in Servië zijn wat mij betreft echt een aanrader. Het ene klooster is nog mooier dan het andere, ook al kunnen sommige nog een opknapbeurt gebruiken. Daar wordt dan ook hard aan gewerkt. Lees hier welke kloosters in Servië ik bezocht.

Wandelen in Servië

Je kunt in Servië prachtig wandelen. Zelf deed ik dat in nationaal park Tara en in de Trešnjica-kloof. Meer wandelgebieden vind je in deze blogpost. Het is ook erg leuk om onderweg te eten bij mensen thuis. Zo leer je de Servische gastvrijheid en de echte Servische keuken het beste kennen.

Ovcar-Kablar-kloof

Je kunt deze kronkelende, door de rivier uitgesleten kloof vanaf het water bekijken, of juist van bovenaf. Hoe dan ook levert het mooie plaatjes op.

Topola en Oplenac

In het plaatsje Topola op de heuvel Oplenac staat een kerk met daarin een enorme kandelaar gemaakt van omgesmolten wapens, felgekleurde mozaïeken en het mausoleum van de Servische heersers de Karadjordevici. Hierover ben ik je nog een blogpost schuldig.

Wintersport in Servië

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar je kunt ook voordelig op wintersport in Servië.

Voor informatie over andere plekken kan ik je dit reishandboek Servië aanraden – een lekker compact boekje dat dus makkelijk mee te nemen is.

Overnachten in Servië      Beste route naar Servie     Reizen naar Servie