Route

Welke route naar Servië kies jij? Ga je met de auto, of pak je het vliegtuig en huur je ter plekke een auto (of misschien wel een fiets)?

Met de auto naar Servië

Rijden naar Servië is best een eind. Als je de tijd hebt, kun je er wel een prachtige roadtrip langs Praag, Bratislava, Boedapest en Belgrado van maken. En misschien zelfs terug via Zagreb (Kroatië) en Ljubljana (Slovenië)?

Let wel op de verschillende tolvignetten en milieusticker die je nodig kunt hebben voor zo’n roadtrip. Je kunt er meer over lezen in deze blogpost over onze rondreis Oost-Europa (ook al kwamen we toen niet helemaal tot in Servië). De milieusticker voor veel Duitse steden kun je van tevoren bestellen bij de ANWB. Datzelfde geldt voor het tolvignet voor Oostenrijk.

Vliegtuig

Vliegen is natuurlijk ideaal als je juist snel in Servië wilt zijn, zodat je zo veel mogelijk van dat land kunt zien. Hier vind je alle mogelijkheden bij elkaar.

Auto huren

Als je ter plekke ook dingen buiten de stad wilt bekijken, kan het handig zijn om een auto te huren. Zelf ben ik (na wisselende ervaringen bij andere verhuurders) erg enthousiast over de huurauto’s van Sunny Cars. Waarom? Omdat ze all-inclusive zijn: er komen niet na de basisprijs of ter plekke nog allerlei kosten bij, maar alles is gedekt én als er iets gebeurt, is er een hulplijn die 24 uur per dag te bereiken is.

Fiets huren

Heb je wel zin in een fietsvakantie in Servië? Dan kun je op deze plekken een fiets huren.