Welke route naar Servië kies jij? Ga je met de auto, of pak je het vliegtuig en huur je ter plekke een auto (of misschien wel een fiets)?

Met de auto naar Servië

Rijden naar Servië is best een eind. Als je de tijd hebt, kun je er wel een prachtige roadtrip langs Praag, Bratislava, Boedapest en Belgrado van maken. En misschien zelfs terug via Zagreb (Kroatië) en Ljubljana (Slovenië)?

Let wel op de verschillende tolvignetten en milieusticker die je nodig kunt hebben voor zo’n roadtrip. Je kunt er meer over lezen in deze blogpost over onze rondreis Oost-Europa (ook al kwamen we toen niet helemaal tot in Servië). De milieusticker voor veel Duitse steden kun je van tevoren bestellen bij de ANWB. Datzelfde geldt voor het tolvignet voor Oostenrijk.

Vliegtuig

Vliegen is natuurlijk ideaal als je juist snel in Servië wilt zijn, zodat je zo veel mogelijk van dat land kunt zien. Hier vind je alle mogelijkheden bij elkaar. Ook handig: bij Transavia Holidays kun je makkelijk in één keer je vlucht en hotel boeken.

Auto huren

Als je ter plekke ook dingen buiten de stad wilt bekijken, kan het handig zijn om een auto te huren. Zelf ben ik (na wisselende ervaringen bij andere verhuurders) erg enthousiast over de huurauto’s van Sunny Cars. Waarom? Omdat ze all-inclusive zijn: er komen niet na de basisprijs of ter plekke nog allerlei kosten bij, maar alles is gedekt én als er iets gebeurt, is er een hulplijn die 24 uur per dag te bereiken is.

Met de trein

Wil je kijken hoe je met de trein naar Servië kunt reizen? Een handige website om internationale treinverbindingen te zoeken en tickets te boeken, is Save a Train.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.