Reisaanbod

Reizen naar Servië liggen nog niet voor het oprapen. De reizen naar Servië die ik online tegenkom, zet ik hier voor je bij elkaar.

Reis door de 20e eeuw

Deze 16-daagse rondreis brengt je naar Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Servië en Roemenië, naar plekken waar de afgelopen eeuw geschiedenis is geschreven. Eerst ga je naar Wenen, de zetel van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk, dat na de Eerste Wereldoorlog uiteenviel. Daarna bezoek je onder andere Timisoara in Roemenië (waar in 1989 de opstand tegen Ceausescu begon), Novi Sad en Belgrado (twee Servische steden die in de jaren ’90 regelmatig in het nieuws waren) en Boedapest, waar in 1956 de wereldberoemde opstand plaatsvond. Je sluit de reis af in een kasteel in de voormalige DDR.

Van de blauwe Donau tot de Zwarte zee

Tijdens deze prachtige autorondreis van 25 dagen) reis je via Duitsland en Oostenrijk naar Servië. Daarna bezoek je uitgebreid de bergen, steden, kloosters, grotten, kastelen en de kust van Bulgarije. Dan ga je via Servië, de Kroatische hoofdstad Zagreb en de Beierse Alpen weer naar huis.

Busreis Grand Tour Balkan

Tijdens deze 19-daagse busreis van Kras bezoek je onder andere Wroclaw en Krakau (Polen), Brasov en Boekarest (Roemenië), Sofia (Bulgarije) en Belgrado.

Jongerenreis Servië

Deze groepsreis naar Servië combineert outdooractiviteiten in de Servische natuur met het uitgaansleven in Belgrado.

Riviercruise Servië

Servië bezoeken kan ook door middel van een riviercruise, zoals deze 17-daagse riviercruise over de Donau naar de Zwarte Zee (inc. busvervoer vanuit Nederland naar Passau en terug) van Kras.

Wandelreis Servië

Ga mee wandelen in Servië tijdens een reis over de Sultans Trail, een historische wandel- en fietsroute van Wenen via Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije en Griekenland naar Istanbul in Turkije. Tijdens deze wandelreis loop je van Niš in Servië naar Sofia in Bulgarije

Groepsrondreis Balkan

Tijdens deze 15-daagse groepsreis kom je in Bosnië Herzegovina, Servië, Montenegro en Kroatië. Je bezoekt steden, traditionele dorpjes en indrukwekkende natuur in de nationale parken Durmitor, Lovcen en Skadar. Maak een boottocht over het Skadar-meer en door de baai van Kotor, overnacht in authentieke Servische huisjes in het dorpje Sirogojno en in de eco-village van een lokale familie in het Bjelasica-gebergte. Stap in de trein voor een rit over de historische Sargan Eight en volg een gids door de straten van Mostar, Sarajevo en Dubrovnik.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.