Reizen naar Servië liggen nog niet voor het oprapen. De reizen naar Servië die ik online tegenkom, zet ik hier voor je bij elkaar.

Reis door de 20e eeuw (16 dagen)

ANWB heeft deze rondreis door Centraal-Europa langs steden die tot het einde van de Eerste Wereldoorlog onderdeel uitmaakten van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. Veel van deze ‘nieuwe landen’, zoals Hongarije, Roemenië en Tsjechië, verdwenen na de Tweede Wereldoorlog achter het IJzeren Gordijn.

Je komt onder andere in Wenen (hoofdstad van de Donaumonarchie), Boedapest (waar in 1956 de opstand tegen de Sovjet-Unie bloedig werd neergeslagen), Timișoara (waar in 1989 de opstand tegen Ceausescu begon) en Belgrado (de voormalige hoofdstad van Joegoslavië). De rivieren de Donau en de Tisza vormen een rode draad in de route. Je sluit de reis af met een verblijf in kuuroord Mariánské Lázně in Tsjechië.

Rondreis Centraal-Europa: Blauwe Donau tot de Zwarte Zee (25 dagen)

Deze rondreis door Midden-Europa van de ANWB begint in Regensburg en brengt je via Wenen naar de Servische hoofdstad Belgrado. Dan maak je een prachtige ronde door Bulgarije met o.a. hoofdstad Sofia, Veliko Tarnovo, het Rilaklooster, het wijnstadje Melnik, Pamporovo in het Rodopegebergte, Plovdiv en Nessebar aan de Zwarte Zee. Dan ga je terug naar universiteitsstad Niš in Servië. Ook Kroatië (Zagreb), Slovenië en Oostenrijk komen nog aan de beurt.

Busreis Grand Tour Balkan

Tijdens deze 19-daagse busreis van OAD bezoek je onder andere Belgrado, Sofia, het Rila-klooster, het meer van Ohrid, Tirana, de prachtige bergen rondom Cetinj en Lovcen, Dubrovnik en Sarajevo.

Riviercruise Servië

Servië bezoeken kan ook door middel van een riviercruise, zoals deze 17-daagse riviercruise over de Donau naar de Zwarte Zee (inc. busvervoer vanuit Nederland naar Passau en terug) van TUI.

Wandelreis Servië

Ga mee wandelen in Servië tijdens een reis over de Sultans Trail, een historische wandel- en fietsroute van Wenen via Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije en Griekenland naar Istanbul in Turkije. Tijdens deze wandelreis van Natuurlijk Reizen loop je van Niš in Servië naar Sofia in Bulgarije

Groepsrondreis Balkan

Tijdens deze 15-daagse groepsreis van Sawadee kom je in Bosnië Herzegovina, Servië, Montenegro en Kroatië. Je bezoekt steden, traditionele dorpjes en indrukwekkende natuur in de nationale parken Durmitor, Lovcen en Skadar. Maak een boottocht over het Skadar-meer en door de baai van Kotor, overnacht in authentieke Servische huisjes in het dorpje Sirogojno en in de eco-village van een lokale familie in het Bjelasica-gebergte. Stap in de trein voor een rit over de historische Sargan Eight en volg een gids door de straten van Mostar, Sarajevo en Dubrovnik.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.