Er is zoveel moois te vinden op het gebied van natuur en cultuur in Servië: ga wandelen in de nationale parken en sla vooral de mooie kloosters niet over.

Huisje in de rivier de Drina

Je hebt er vast wel eens een foto van gezien: een houten huisje midden in de rivier de Drina. Lees hier waar dat huisje precies staat in Servië.

Kloosters in Servië

De kloosters in Servië zijn wat mij betreft echt een aanrader. Het ene klooster is nog mooier dan het andere, ook al kunnen sommige nog een opknapbeurt gebruiken. Daar wordt dan ook hard aan gewerkt. Lees hier welke kloosters in Servië ik bezocht.

Wandelen in Servië

Je kunt in Servië prachtig wandelen. Zelf deed ik dat in nationaal park Tara en in de Trešnjica-kloof. Meer wandelgebieden vind je in deze blogpost. Het is ook erg leuk om onderweg te eten bij mensen thuis. Zo leer je de Servische gastvrijheid en de echte Servische keuken het beste kennen.

Bestel hier je wandelkaart voor Nationaal Park Tara

Ovcar-Kablar-kloof

Je kunt deze kronkelende, door de rivier uitgesleten kloof vanaf het water bekijken, of juist van bovenaf. Hoe dan ook levert het mooie plaatjes op.

Topola en Oplenac

In het plaatsje Topola op de heuvel Oplenac staat een kerk met daarin een enorme kandelaar gemaakt van omgesmolten wapens, felgekleurde mozaïeken en het mausoleum van de Servische heersers de Karadjordevici. Lees hier meer over Topola

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.