golijski konaci

Steeds meer campings in Servië: van Belgrado tot in nationale parken

Er komen steeds meer campings in Servië. Ben jij van plan om met de tent, caravan of camper naar Servië te gaan? Dan vind je hier enkele voorbeelden van campings in Servië – van campings bij steden tot campings midden in de natuur.

Voorbeelden van campings in Servië

Campings in Noord-Servië

In Noord-Servië ligt de regio Vojvodina met daarin onder andere de stad Novi Sad en nationaal park Fruška Gora. Hier vind je een gevarieerd campingaanbod met onder andere:

 • Camping Zasavica: een van de modernste campings van het land. Deze camping ligt in een natuurreservaat bij Sremska Mitrovica, niet ver van de snelweg tussen Belgrado en de Kroatische hoofdstad Zagreb. Camping Zasavica heeft 42 camper-/caravanplekken.
 • Camping Fruška Gora is de eerste eco-camping in Servië. Hij ligt in het gelijknamige nationaal park, ongeveer 16 km van Novi Sad. Deze camping heeft 30 kampeerplekken voor tenten en 10 voor campers en/of caravans. Behalve outdoor-activiteiten in het nationaal park kun je vanaf deze camping bijvoorbeeld de Strazilovo-vallei en de stad Sremski Karlovci bezoeken. Hier vind je de website van camping Fruska Gora.
 • Camping Dunav ligt aan de rivier de Donau in de wijk Zemun van hoofdstad Belgrado. Er zijn 50 plekken en 10 vakantiehuisjes. Ideaal als je tijdens het kamperen in Servië ook Belgrado wilt bezoeken! Hier vind je de website van Camp Dunav.
 • Camping Satoriste Sosul heeft maar liefst 100 kampeerplaatsen en ligt bij de Servische grens met Kroatië (in het westen) en Hongarije (in het noorden). Deze camping heeft een zoutwaterzwembad en andere (sport)voorzieningen. Hier vind je de website van camping Satoriste Sosul.
 • Camping De Tour ligt helemaal dicht bij Hongarije, maar is juist kleinschalig. Wel zijn er drie buitenzwembaden, basket- en volleybalvelden en een pizzeria. Bekijk hier de foto’s van camping De Tour.

Campings in Oost-Servië

In het oosten van Servië vind je onder andere deze campings:

 • Camping Mirocka Voda ligt bij de grens met Roemenië. Hij beschikt over een zandstrandje, een kleine jachthaven en mogelijkheden om te vissen of een bootje te huren. Bezienswaardigheden die je vanaf deze camping mooi kunt bezoeken zijn nationaal park Djerdap, de Donaurivièra, de kloosters van Vratna en Manastrica, het fort Fetislam en de wijndorpjes Rajac en Roglojevo. Hier vind je meer informatie over camping Mirocka Voda.
 • Camping Belocrkvanska Jezera ligt direct aan een meer en in het centrum van de stad Bela Crkva, dicht bij de grens met Roemenië. Hier kun je onder andere fort Ram, de archeologische vindplaats Viminacium en nationaal park Djerdap bezoeken. Meer informatie over deze camping vind je hier.
 • Camping Asin in het dorpje Dobra is net nieuw en ligt in nationaal park Djerdap. Hier vind je een website met foto’s.
 • Camping St. Mokranjac in Negotin aan de Donau in Oost-Servië is ook nog maar net open. Enkele foto’s van de camping kun je hier bekijken.

Campings in West-Servië

West-Servië is erg populair bij toeristen vanwege de spectaculaire natuur met diepe bergkloven. Hier vind je  onder andere de volgende campings:

 • Camping Uvac ligt in het dorpje Akmačići en aan het Uvac-meer. Extra leuk: als gast kun je hier proeven van typisch Servische en huisgemaakte delicatessen. Verder kun je hier zeilen op het meer en grotten, het Dubnicaklooster of het ‘ethno-dorpje’ Štitkovo bezoeken. Hier vind je online meer informatie over camping Uvac.
 • Camping Zlatibor is een van de mooiste campings in Servië, met moderne faciliteiten en een speeltuin. Hij heeft 60 kampeerplekken heeft en ligt in een dennenbos. Hier vind je de website van Camp Zlatibor.
 • Camping Viljamovka in Krema ligt direct bij nationaal park Tara, waar je schitterend kunt wandelen of mountainbiken.

Camping in Zuid-Servië

In het uiterste zuiden, 40 kilometer van de grens met Macedonië, ligt de kleinschalige camping Enigma. Deze camping heeft 20 plekken en een zwembad. Hier vind je de website van Camping Enigma.

Meer over kamperen in Servië

Ik ben zelf nog niet wezen kamperen in Servië, maar heb deze informatie ontvangen via het Servische verkeersbureau. Op de website van Serbia Travel is een brochure te downloaden (in pdf-formaat) met informatie over kamperen in Servië. Daarin staat ook een overzicht van alle campings die bij de Servische campingvereniging zijn aangesloten. Kijk ook eens rond op de website van de Servische kampeervereniging. Let op: wildkamperen is in Servië niet toegestaan. Je mag alleen kamperen op officiële campingplaatsen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Servië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Servië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Tsjechië en Letland.

2 reacties

 1. Een mooi overzicht Sandra! Bij camping Zemun bij Belgrado zijn we geweest, net als bij camping Zasavica en bij camping Enigma in Vranje. Vooral de laatste twee doen erg hun best westelijk comfort te geven. Leuk was ook Camping Viljamovka in Kremna in een pruimenboomgaard, met een eigenaar die je met een glaasje pruimenbrandewijn welkom heet. Wij vonden Servië heel bijzonder om door te reizen. Een linkje naar deze post van jou heb ik mij ons eigen verslag over Servië gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.